SOPA DE LLETRES RESTAURANT

PROJECT DESCRIPTION

We developed imaginative solutions in order to overcome a limited budget, a reduced amount of space, and the difficulties of adapting to the regulations and the type of building in question.

We studied the clientele in order to adapt the space and the design in keeping with the cafeteria’s customer base, i.e. families, couples, and parents/grandparents accompanied by children, who mostly visited the restaurant for its home-cooked lunches and afternoon snacks.

We designed a warm, welcoming décor that would make people feel at home: not only in a visual sense, but also in a tactile and auditory sense by limiting the amount of noise, using materials and textures such as cushions and wooden benches, and installing a large bamboo feature to preside over the back of the restaurant. We also took olfactory considerations into account by installing a first-rate smoke-extraction system, while the sense of taste was taken care of by the excellent food served in the restaurant.

KEY DETAILS
YEAR OF CONSTRUCTION: 2016
CLIENT: Private
MAIN MATERIALS USED:

Naturally coloured bamboo panels, shelving made from wooden pallets, textiles

ARTISANS WE WORKED WITH:

Wicker-worker, stonemason, bricklayer, carpenter

Pin It on Pinterest

Share This